top of page

Yamaha YDS-150

Deze YDS-150, de digitale saxofoon van Yamaha, staat hier tussen de baritonsaxofoons omdat er behalve o.a. de samples van sopraan, alt en tenor, ook samples van diverse stijlen baritonsaxofoons zijn ingeprogrammeerd.


De Yamaha YDS-150 is op dit moment direct uit onze voorraad beschikbaar!


Klik hier voor het introductiefilmpje.


Oftewel: je kunt met dit instrument dus ook heel goed een bariton-saxofoon nabootsen.

Met de ingebouwde speaker, met een aangesloten externe speaker of met een hoofd-telefoon.


Vooral de optie "hoofd-telefoon" (die overigens niet bij de leveromvang inbegrepen is) wordt door de kopers van deze Yamaha YDS-150 veel gebruikt. Je kunt namelijk oefenen zonder dat je omgeving er last van heeft. Op iedere plaats, op ieder moment !


De toetsen zijn geplaatst zoals op een "normale" saxofoon. Daardoor kun je zonder te hoeven wennen gelijk aan de slag en voelt het direct heel vertrouwd . Het mondstuk heeft de vorm van een alt-mondstuk en er zit zelfs een (kunststof) riet op.

De werking is echter anders; je hoeft alleen maar lucht in het mondstuk te blazen om de gekozen geluiden weer te geven. Het riet trilt dus niet. Je kunt zelfs rechtstreeks in het instrument blazen (met gedemonteerd mondstuk) en je krijgt het zelfde effect. Het volume kun je met je mond wel beinvloeden. Hard blazen = meer volume, zacht blazen = weinig volume. Er zitten ook volumeknoppen op het instrument zelf.

Het instrument is dus heel handig om je "loopjes" en "techniek" te oefenen. Je traint er niet je embouchure mee, daarvoor moet je echt op je "normale" saxofoon blazen.

Er zijn ruim 70 geluiden geprogrammeerd, de meeste zijn van sopraan-, alt-, tenor- en bariton-saxofoon (inclusief lage A) in diverse stijlen van klassiek tot jazz.


Echt een waardevolle aanvulling voor je saxofoonverzameling waar je veel plezier van zal hebben !


Uitgang voor speaker / hoofdtelefoon maar ook MIDI ! Verder een jackplugingang voor extern bron maar je kunt ook via Bluetooth koppelen aan b.v. je telefoon al je daar muziek op hebt staan. Bluetooth werkt alleen voor input, voor output gebruik je een kabeltje met 3,5 mm jackplug (niet inbegrepen).


Telefoon koppelen (speciale app gratis beschikbaar in de appstore) en lekker meespelen met je favoriete muziek! Als je je hoofdtelefoon op zet hoort niemand er iets van !


Ik heb er zelf trouwens ook een en neem deze bijvoorbeeld altijd mee op vakantie. Het apparaat past diagonaal in een grote reiskoffer.


Klik hier om de verschillen met "echte" saxofoons te horen.


Q-Sax prijs:


€ 795,-

bottom of page