top of page

Yamaha YAS-61 vintage

Deze "oer-Yamaha" verkeert in zeer goede -gereviseerde- staat !!!

Eigenlijk hebben we nog nooit zo'n mooi exemplaar in ons atelier gehad.


Het is een van de eerst geproduceerde Yamaha's en heeft nog het eerste-generatie octaafklepmodel wat later vervangen werd door een octaafklep met Yamaha Logo. Het is de meest gezochte uitvoering uit de 61-serie en in een staat als deze zijn ze niet meer te vinden. De YAS-61 is in 1967 op de markt gekomen.

Deze professionele altsaxofoon is ontworpen voor de gevorderde muzikant en veeleisende amateur. En voor iedereen die gewoon gek is van de geweldige design-lijnen van dit model.


Belangrijke eigenschappen zijn:

Makkelijk aanblazen ("free blowing")

Super intonatie

Prettige applicatuur (de toetsen zitten op een logische plek voor je vingers)

Duurzaam

Stabiele afstellingen

Onderhoudsvriendelijk

Zeer waardevast

Warme volle klank

Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding


Alle Yamaha's uit de YAS-6 serie hebben bovenstaande eigenschappen. Ze zijn daarom ook zeer geliefd bij professionele saxofonisten (en veeleisende amateurs) die, voor een relatief lage prijs, een mooi klinkend top-instrument met Japanse nauwkeurigheid en bouwkwaliteit wensen aan te schaffen.


Alle genoemde YAS-61 en YAS-62 modellen beschikken over een toets voor de hoge Fis, ongeacht de leeftijd van het instrument.


Wat krijgt u er bij:

koffer

schoonmaaksetje

kurkvet


24 maanden garantie en nog 2 gratis onderhoudsbeurten binnen de garantieperiode zijn inbegrepen.Onze prijs:€ 2.095,- full-service

bottom of page