top of page

Yamaha YAS-62 PL

Dit model Yamaha YAS-62 is ontworpen voor de veeleisende gevorderde muzikant en valt in de klasse professioneel . Een iconisch model wat aanvankelijk als YAS-61 in 1967 op de markt kwam en nog steeds zeer veel liefhebbers kent. De versterkte rib-constructie van de "62" (had de 61 niet) zorgt voor nog meer dynamiek en warmte in de sound.


De meest gezochte modellen zijn de eerste Purple Logo modellen en die modellen die kort daarop volgden met belangrijkste uiterlijk kenmerk de doorlopende J-beschermbeugel over de lage Bb,B,Cis,C -kleppen. Wij hebben van deze vintage modellen vrijwel altijd wel 1 of meerdere exemplaren beschikbaar. Informeer even naar de actuele beschikbaarheid.


Belangrijke eigenschappen zijn:

Makkelijk aanblazen ("free blowing")

Super intonatie

Prettige applicatuur (de toetsen zitten op een logische plek voor je vingers)

Duurzaam

Stabiele afstellingen

Onderhoudsvriendelijk

Zeer waardevast

Warme volle klank

Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding


Alle Yamaha's uit de YAS-6 serie hebben bovenstaande eigenschappen. Ze zijn daarom ook zeer geliefd bij professionele saxofonisten (en veeleisende amateurs) die, voor een relatief lage prijs, een mooi klinkend top-instrument met Japanse nauwkeurigheid en bouwkwaliteit wensen aan te schaffen.Alle genoemde YAS-61 en YAS-62 modellen beschikken over een toets voor de hoge Fis, ongeacht de leeftijd van het instrument.


Wat krijgt u er bij:

koffer

schoonmaaksetje

kurkvet


24 maanden garantie en nog 2 gratis onderhoudsbeurten binnen de garantieperiode zijn inbegrepen.We hebben ook regelmatig DEMO-modellen van de YAS-62 beschikbaar, een nieuwe saxofoon "waar de kop af is".


Verkoopprijs voor een professioneel gereviseerd exemplaar van dit vintage model is:


VERKOCHT

bottom of page